Kouluttaja

Hei, olen Jonna Rusi.

Eläinten kanssa touhuaminen alkoi jo pienenä lapsena mummulassa.  Lapsena meillä kotona oli koira sekä kilpikonna. Minun ensimmäinen harrastuskoirani oli vuonna 1998 syntynyt karkeakarvainen saksanseisoja Saana, joka opetti todella paljon koiran kouluttamisesta. Saana oli hyvin metsästysviettinen, veti hihnassa ja ei oikein sietänyt toisia koiriakaan, joten töitä riitti.  Töitä tehtiinkin ja Saana valioitui tottelevaisuusvalioksi vuonna 2006 ja kisasi 3-luokassa agilitykisoissa. Vuonna 2011 Rallytokossa Saana sai myös siirron epävirallisesti avoimeen luokkaan (rallytoko ei ollut silloin vielä virallinen laji) ja kisasikin yhden kisan avoimessa luokassa saaden hyväksytyn tuloksen. Tämän lisäksi opetin Saanalle erilaisia temppuja, kuten haukottelemisen sekä pään tyynyyn laittamisen ja peiton päälleen vetämisen.

Tällä hetkellä minulla on 3 koiraa joiden kanssa harrastetaan ja kilpaillaan eri lajeissa. Vanhin on 2004 syntynyt beaucenpaimenkoira Verla, joka valioitui tottelevaisuusvalioksi vuonna 2011. Lisäksi Verla suoritti BH-kokeen hyväksytysti ja kisasi 3-luokassa agilitykisoissa sekä suoritti vesipelastuskokeessa 2 ykköstulosta alokasluokasta siirtyen avoimeen luokkaan.  Vanhemmalla iällä Verla silloin tällöin rallytokoili ja viimeisistä kokeista Verla saikin hyväksytyn tuloksen voittajaluokasta. Nyt Verla on jo sen verran iäkäs ja kuulo sen verran heikko, että Verla on nyt jäänyt eläkkeelle kaikesta koetoiminnasta.

Toiseksi vanhin koirani on 2011 syntynyt beaucenpaimenkoira Iita, joka valioitui tottelevaisuusvalioksi vuonna 2013. Iita myös kisaa 2-luokassa agilityssä ja on suorittanut BH-kokeen hyväksytysti sekä saanut JK1-koulutustunnuksen palveluskoirien jälkikokeesta. Tämän lisäksi Iita sai kesällä 2016 vesipelastuskokeen alokasluokasta toisen ykköstuloksen siirtyen avoimeen luokkaan. Nyt Iita on aloittanut rally-toko harrastuksen ja saanut 2 hyväksyttyä tulosta ALO-luokasta.

Nuorin koirani on syyskuussa 2015 syntynyt belgianpaimenkoira malinois Neri. Nerin kanssa ,käytiin vuonna 2017 yhteensä 5 kertaa tottelevaisuuskokeissa. Alkuvuodesta 2017 tuli ALO1- ja heinäkuun alussa AVO1-tulos sekä piirimestaruuskokeesta syyskuussa toinen AVO1-tulos. Lokakuun TOKO-kokeesta tuli AVO2-tulos ja joulukuun TOKO-kokeesta tuli 3 AVO1-tulos ja sitä myöden koulutustunnus TK2. Agilitykisat aloitimme marraskuussa 2017 ja sieltä hyppyradalta tuli tulos 10. Myös rally-tokokokeessa olemme käyneet nyt kahdesti, syyskuussa piirimestaruuskokeessa sekä joulukuussa, saaden molemmista hyväksytyt tulokset ALO-luokasta. Metsäjäljen sekä vesipelastuksen alkeita olemme myös tehneet.

Tottelevaisuus- sekä agilitykouluttajana toimimisen aloitin Hämeenlinnalaisessa koirayhdistyksessä vuonna 2001. Siitä lähtien olen säännöllisesti toiminut eri yhdistyksissä koulutusohjaajana. Koulutuksissa olen nähnyt paljon erilaisia koirakoita ja oppinut arvokasta koiranlukutaitoa.

Käyn myös itse säännöllisesti Suomen huippujen koulutuksissa, jossa saan paljon oppia koirien kouluttamiseen sekä kuulen uusimpia suuntauksia eri lajeissa.


 

Seuraa Facebookissa

Etelä-Hämeen Eläinhoitola

Tassutie 1,
13720 PAROLA

Toimialueemme koko Suomi,
mm: Hämeenlinna, Helsinki, Tampere, Riihimäki, Hyvinkää

 

 040 555 8878
 info@koirahoitola.fi

Aukioloajat

Hoitola on avoinna asiakkaille päivittäin kello 8:00-14:00 ja 18:00-20:00.

Hoitola on suljettu kello 14:00-18:00 taataksemme lemmikeille rauhallisen hetken.