Kouluttaja

Hei, olen Jonna Rusi.

Eläinten kanssa touhuaminen alkoi jo pienenä lapsena mummulassa.  Myös kotona meillä oli koira sekä kilpikonna. Minun ensimmäinen harrastuskoirani oli vuonna 1998 syntynyt karkeakarvainen saksanseisoja Saana, joka opetti todella paljon koiran kouluttamisesta. Saana oli hyvin metsästysviettinen, veti hihnassa ja ei oikein sietänyt toisia koiriakaan, joten töitä riitti.  Töitä tehtiinkin ja Saana valioitui tottelevaisuusvalioksi vuonna 2006 ja kisasi 3-luokassa agilitykisoissa. Vuonna 2011 Rallytokossa Saana sai myös siirron epävirallisesti avoimeen luokkaan (rallytoko ei ollut silloin vielä virallinen laji) ja kisasikin yhden kisan avoimessa luokassa saaden hyväksytyn tuloksen. Tämän lisäksi opetin Saanalle erilaisia temppuja, kuten haukottelemisen sekä pään tyynyyn laittamisen ja peiton päälleen vetämisen.

Tällä hetkellä minulla on 3 koiraa joiden kanssa harrastetaan ja kilpaillaan eri lajeissa. Vanhin on 2004 syntynyt beaucenpaimenkoira Verla, joka valioitui tottelevaisuusvalioksi vuonna 2011. Lisäksi Verla suoritti BH-kokeen hyväksytysti ja kisasi 3-luokassa agilitykisoissa sekä suoritti vesipelastuskokeessa 2 ykköstulosta alokasluokasta siirtyen avoimeen luokkaan. Nyt vanhemmalla iällä Verla vain joskus rallytokoilee ja viimeisistä kokeista Verla saikin hyväksytyn tuloksen voittajaluokasta. Toiseksi vanhin koira on 2011 syntynyt beaucenpaimenkoira Iita, joka valioitui tottelevaisuusvalioksi vuonna 2013. Iita myös kisaa 2-luokassa agilityssä ja on suorittanut BH-kokeen hyväksytysti sekä saanut JK1-koulutustunnuksen palveluskoirien jälkikokeesta. Tämän lisäksi Iita sai juuri vesipelastuskokeen alokasluokasta toisen ykköstuloksen siirtyen avoimeen luokkaan. Nuorin koirani on syyskuussa 2015 syntynyt belgianpaimenkoira malinois Neri. Nerin kanssa ollaan  vasta tehty tottelevaisuuden, agilityn, jäljestyksen sekä vesipelastuksen alkeita.

Tottelevaisuus- sekä agilitykouluttajana toimimisen aloitin Hämeenlinnalaisessa koirayhdistyksessä vuonna 2001. Siitä lähtien olen säännöllisesti toiminut eri yhdistyksissä koulutusohjaajana. Koulutuksissa olen nähnyt paljon erilaisia koirakoita ja oppinut arvokasta koiranlukutaitoa.


 

Seuraa Facebookissa

Etelä-Hämeen Eläinhoitola

Tassutie 1,
13720 PAROLA

Toimialueemme koko Suomi,
mm: Hämeenlinna, Helsinki, Tampere, Riihimäki, Hyvinkää

 

 040 555 8878
 info@koirahoitola.net

Aukioloajat

Hoitola on avoinna asiakkaille päivittäin kello 8:00-14:00 ja 18:00-20:00.

Hoitola on suljettu kello 14:00-18:00 taataksemme lemmikeille rauhallisen hetken.